Спират движението по пътя Кричим-Девин

 Спират движението по пътя Кричим-Девин

Движението по пътя Кричим-Девин се спира, поради преляла вода от дере в района на смолянското село Осиково, съобщиха от полицията.

Заради поройни дъждове и прелели дерета са затворени два републикански пътя на територията на община Девин. Това са главната артерия Девин – Кричим и пътя за с. Чуреково, съобщиха от дежурната част на Областно пътно управление в Смолян. Обходен маршрут за Чуреково няма, като такъв за Девин е посочен пътя през Асеновград-Пампорово и Широка лъка.

Пътят Девин – Кричим е прекъснат на разклона за с. Осиково, където дерето е преляло и е откъснало едно от платната, съобщи кметът на община Девин Красимир Даскалов. Според него, на няколко участъка по пътя за Чуреково е имало единични проблеми.

Реката и в с. Михалково е излязла на пътното платно преди обяд днес, но вече водата се е отекла. Проблемите са заради проливните дъждове в района, които са валяли цяла нощ и на места продължават.

„В момента на критичните места има съвместни екипи на общината и пътните служби. Подготвяме и чували с пясък, за евентуалното изграждане на диги в Михалково, ако се наложи“, коментира Даскалов. Няма бедстващи или пострадали хора.

По пътищата в цялата област Смолян има проблеми с паднали камъни.

От 14.30 часа пътят вече е отворен за преминаване в едната лента, съобщи областният управител Недялко Славов. Затворен е и пътя от общинска пътна мрежа от разклона към Забърдо и Чудните мостове, поради свлечени скални маси, информира още Славов.

Вирни се горе