Смолян се превърна в новата рокстолица на България

Смолян се превърна в новата рокстолица на България

Смолян се превърна в новата рокстолица на България. Над 1000 души от цялата страна, Смолян и региона прекараха нощта под открито небе и звуците на рок, рев на мотори, наздравици с бира и кюфтета. Първият по рода си рок мото фест събра на поляните фенове на възраст от 3 до 73 години, които се радваха, че и Смолян ще има свои подобен фест. Близо 100 рокера огласиха с рев на мощни мотори красивата местност, като най-атрактивни са „Южни братя” от Харманли и Ивайловград. Специални гости на първата рок нощ бяха кметът нa Смолян Дора Янкова, с тримата зам.-кметове на общината – инж. Румяна Янчевска, Михаил Генчев, Костадин Василев, секретарят Петър Харадинов, председателят на Общински съвет- Смолян адвокат Иван Апостолов и др.

По традиция и рокфестът бе открит с родопски песни под звуците на каба гайда. Младото дарование Аксения Павлова и гайдарят Диан Пенчев грабнаха публиката още със старта на музикалната част. Веднага след това гостите на феста се изправиха на крака с изпълненията на различни известни песни от младата банда „Блусбенд”, която се оказа много талантлива, и спечели сърцата на феновете. Последваха по-хард изпълнения на групите „ЕХК” и „Ричи Мантралиев Бенд”, след които небето над „Смолянски езера” се озари с мощна заря. Особено атрактивни бяха и комиците от „Трио Шемет”, които взривиха публиката със своите вицове. Цялото мероприятие премина без инциденти, благодарение на перфектната организация от страна на полицията. През цялата нощ около 10 униформени служители се грижиха за реда и сигурността. По данни на организаторите само първата нощ са изпити 4 кега с бира. Пенливата течност се продава за 1,50лв. за 400мл., а местните деликатеси за скара са по левче.

Днес е вторият ден от феста, който обещава да е по-силен . От 13.00 часа жителите и гостите на Смолян ще могат да се насладят на пълна мото обиколка на града, рокерски игри и състезания, които започват от 16.00 часа при параклиса „Св. Дух”, както и концерт с участието на „Кофеин”, „Рокбул”, „Обратен ефект”, „Енджъл” и „Ира”.

Вирни се горе