Служители на община Смолян ще чистят днес района около администрацията

Служители на община Смолян ще чистят днес района около администрацията

Днес от 10 часа ръководството на община Смолян и служителите от администрацията ще излезнат и ще почистят района около общината. От днес община Смолян организира доброволна кампания за пролетно почистване, която т.г. ще премине под мотото „В чистия град – чувствам се млад”. По този повод са организирани редица прояви, които да стимулират хората да почистят около домовете си.

Утре, неделя, 25 март, кметът Николай Мелемов и неговите заместници ще чистят около домовете си. Ще бъде поставена шатра около бившето кино "Дружба”, където млади хора ще раздават рекламни и информационни материали за кампанията сред които цветни чували, шапки и др.

Вече са разлепени по града плакати за акцията и са изпратени писма до домоуправителите. Нека да посрещнем Великденските празници в чиста, хубава, зелена и красива община Смолян, за което всички заедно да положим усилия. Призоваваме ви да се включите в пролетното почистване на обществените пространства, както и прилежащите терени, тротоари и тревни площи към вашия дом. На всички вас, които сте решили да се включите в тази акция, предварително ви благодарим, казаха от общината. За най-активните ще има приятна изненада.

От общината уточняват, че събраните битови отпадъци трябва да се поставят в съдовете за смет, а всички останали до тях. За по-добра организация при извозване на отпадъците да се правят предварителни заявки на телефон: 0301 /6 22 98 –Милена Лободова, „Титан”–ООД.

За координация и помощ на разположение са специалистите от отдел „Екология” към община Смолян, тел. 0301 /67650.

Смолян е известен със своята красива природа – нека да я съхраним, призовават още от ОбА.

Вирни се горе