Служители на община Чепеларе се обучаваха в различни умения

Служители на община Чепеларе се обучаваха в различни умения

Общинските служители в Община Чепеларе приключиха обучителните курсове за подобряване на техните умения. Експертите, директорите на дирекции, дори заместник-кметовете и кметовете на населените места към общината бяха обучени, за да се повишат техните умения и компетентности в различните сфери на работа, съобщиха от общината.

Част от обучаващите бяха от Института за публична администрация. През последните 12 месеца служителите преминаха успешно курсове за делова етика, публичен имидж, подобряване на презентационните умения, както и занимания с Word, на които покриха изискванията за оформянето на официални документи. Задължителен за икономистите беше курса за Excel. По този начин се ускори издаването на документи на гражданите, премахнаха се бюрократични спънки и се намали вероятността за допускане на грешки.

„Една допусната грешка води до сериозни проблеми след време, сега вярвам, че нашите служители ще бъдат по-компетентни и по-добри в своята работа”, коментира на пресконференция кметът на Община Чепеларе Тодор Бозуков.

„Никой от нас не трябва да забравя, че нашият работодател са нашите граждани. Не искам да има гражданин или фирма, които да остават с впечатление, че не се обръща достатъчно внимание и не се обслужва бързо, особено, след инвестицията в обучението на общински служители с европейски средства”, заяви още кметът.

Специализираните обучения бяха осъществени с проект, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет” 2007-2013 година съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд по Договор No A12-22-90. Проектът „Подобряване компетентността и ефективността на общинска администрация Чепеларе” е на стойност 89 996,31 лв. и гарантира устойчивото функциониране на административната структура като компетентна и способна да отговори на нуждите на гражданите и бизнеса.

Вирни се горе