Ситуацията с електрозахранването в Смолянско постепенно се нормализира

Ситуацията с електрозахранването в Смолянско постепенно се нормализира

Към 11.00 ч. днес, обстановката с електрозахранването в засегнатите от снеговалежа райони постепенно се нормализира. Екипи на Електроразпределение Юг успяха да възстановят електроснабдяването и за малки и отдалечени селища. В допълнение за единични села в области Смолян, Хасково и Пловдив дружеството е доставило мобилни генератори за електроенергия.

Три села в област Смолян все още остават без електричество , по информация от Областната администрация. Екипи на елетроразпределителното дружество работят за възстановяване на захранването.

За сега остава в сила условието за задължително движение с вериги през пътищата Проглед-Стойките и Пампорово-Смолян. Очаква се скоро да отпаднат ограниченията за задължително движение на МПС с вериги през Смолян-Превала-Девин-Михалково и Рудозем-Смолян, информираха от Областното пътно управление. Не се допуска движение на товарни автомобили над 12 тона и коли с ремаркета и полуремаркета по трасетата Батак- Доспат, Сърница- Доспат, Михалково- Чуреково, Проглед- Стойките, Девин- Михалково, Рудозем- Смолян и Пампорово- Смолян. Пътищата Лъки- Рожен и Момчиловци- Момина вода остават затворени заради снегонавявания.

Вирни се горе