„Синя стая” за изслушване на деца - жертви и извършители на престъпления, откриха в Смолян

 „Синя стая” за изслушване на деца - жертви и извършители на престъпления, откриха в Смолян

Днес, в Смолян официално откриха „Синя стая” за изслушване на деца жертви и извършители на престъпления. Това е шестото помещение за щадящо изслушване на малолетни и непълнолетни, изградено от Министерството на правосъдието с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество по проект „Укрепване на правния и институционалния капацитет на съдебната система в сферата на правосъдието за деца” по Тематичен фонд „Сигурност”. Помещението е предоставено безвъзмездно от Община Смолян. Партньор по проекта са още Окръжен съд – Смолян и Районен съд – Смолян.

На откриването присъстваха заместник-министърът на правосъдието Евгени Стоянов, представителят на швейцарското междинно звено Олга Йончева, кметът на Община Смолян – Николай Мелемов, председателят на Районен съд Смолян – Петър Маргаритов, зам.-директорът на ОД на МВР Смолян – Димитър Ежев, директорът на регионалната дирекция „Социално подпомагане“ – Петя Пампорова, Елена Караджова от отдел „Закрила на детето“ и др.

Самата “Синя стая” представлява съвкупност от три стаи, които служат за изпълнение на целите на програмата, уточни председателят на районния съд Петър Маргаритов. Тези три стаи са предоставени безвъзмездно от община Смолян. Една от тези стаи служи за нуждите на самата програма, другите две от тях имат обслужващо предназначение.

Очаквайте още подробности!

Вирни се горе