Ще бъде изработен Общинския план за развитие на община Доспат

Ще бъде изработен Общинския план за развитие на община Доспат

През 2013 година ще бъде изработен Общинския план за развитие на община Доспат за периода 2014-2020 година. В изпълнение на изискванията на Закона за регионално развитие, правилника за неговото приложение и методическите указания за разработване на стратегическите документи за регионално развитие, в началото на 2013 год. в Община Доспат беше създадена необходимата организация за изготвяне на основния стратегически документ за социалното и икономическо развитие на общината – Общинския план за развитие за периода 2014-2020 год.

С разработването и приемането на този изключително важен планов документ ще бъде формулирана визията и определени целите, основните приоритети и дейности за осигуряване на устойчиво развитие и по-висок жизнен стандарт на хората в общината през следващия седемгодишен период. Изготвянето на Общинския план за развитие ще бъде съобразено с основните насоки и приоритети, залегнали в Националната стратегия за развитие, Регионалния план за развитие на Южен централен район, както и с бъдещата Областна стратегия за развитие на Област Смолян.

Общинска администрация отправя покана към всички граждани, ръководители на фирми, училища, детски градини, читалища, хотелиери, земеделски производители на 18 юни от 10 часа в залата на НЧ „Иван Вазов” ще се проведе публично обсъждане развитието на Общината през 2014-2020 г., призовават от община Доспат.

Вирни се горе