Сгрешено наказателно постановление от РДГ попречи да бъдат санкционирани нарушения в ДГС-Хвойна

Сгрешено наказателно постановление от РДГ попречи да бъдат санкционирани нарушения в ДГС-Хвойна

Касационен състав на Административен съд – Смолян потвърди решение №107/20.11.2015г. на Районен съд – Чепеларе, с което е отменено наказателно постановление, издадено от директора на Регионална дирекция по горите гр.Смолян.

Наказателното постановление е било издадено за нарушение на чл.61, във вр. с чл.47, ал.1, т.6 от Наредба №8/05.08.2011г. за сечите в горите. С него на Е.С. е наложена глоба в размер на 900лв.

Наказателното постановление беше отменено поради това, че административно наказващият орган изобщо не се е постарал при издаването на наказателното постановление. Вероятно при издаването на същото е работено върху стара бланка.

“Правилно съдът е посочил, че в наказателното постановление нееднократно е посочено, че нарушението е извършено в отдел 53 “н”, както и нееднократно в същото наказателно постановление е посочено, че административното нарушение е извършено в отдел 59 “н”. Подобно противоречие според настоящия съд е недопустимо и не би могло да се твърди, че се касае за техническа грешка, тъй като е свързано с мястото на извършване на административното нарушение и е задължителен реквизит на наказателното постановление.” – се посочва в решението на магистратите.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

Вирни се горе