Плащане по три проекта в Смолян ще гласуват съветниците, приемат и стратегия за интегриране на ромите

Плащане по три проекта в Смолян ще гласуват съветниците, приемат и стратегия за интегриране на ромите

В последния ден на януари ще се проведе заседание на Общинския съвет на Смолян. От 14 часа на 31-ви, съветниците ще разгледат 20 точки от дневния ред, предложен от председателя на ОбС.

Кметът Николай Мелемов предлага да се гласува обезпечаване на авансово плащане по договор за безвъзмездна помощ по три проекта – „Развитие на туристически регион „Средни Родопи” и маркетинг на неговите дестинации”, „Момчилова крепост – митовете оживяват”, по същата програма и проект „Подай ръка” и трите финансирани по Оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 2013”.

Пета точка от дневния ред е приемане на Декларация за достъп до спорт в Община Смолян, а следващата – приемане на Общински план за младежта за 2013 година.

Интересна точка е одобряване на Стратегия на Община Смолян за интегриране на ромите (2012-2020) и Приемане на Общински план за действие по интегриране на ромите в Община Смолян за периода 2012-2014 година. т.

Освен това съветниците ще гласувати безвъзмездно придобиване правото на собственост върху всички недвижими и движими материални активи, които са с отпаднала необходимост за Министерството на образованието, младежта и науката в с. Стойките и с. Чокманово.

Вирни се горе