Сдружение "Деца със специални потребности" проведе пресконференция по проект “RESTART”

Сдружение "Деца със специални потребности" проведе пресконференция по проект “RESTART”

На 11.06.2019 г. от 13:30 часа в залата на ПГ «Васил Димитров» – гр. Мадан се проведе пресконференция за откриване на проект 2018-1-BG01-ESC11-061146- «ReStART» на Сдружение «Деца със специални потребности».

Проектът е доброволческата служба на 25 младежи със специални потребности от Македония, Турция, България, Италия и Испания, и ще бъде продължение на първия и втория проект „Изкуството – мост между различията” . Чрез проекта ще се организира и проведе трети „Фестивал на Родопския кристал”по време на празника на гр.Мадан /23-24.08.2019 г./

На пресконференцията се представиха накратко дейностите на проекта, възможностите на програма Еразъм+ и добавената стойност на Фестивала върху местната общност. По време на пресконференцията се дискутира и темата за разширяването на работната сфера на младите хора със специални потребности и реализацията им след завършване на образованието.

В хода на събитието бяха поканени всички младежи и активни граждани да се включат във всички етапи на проектните дейности, също и възможностите за продължение и надграждане на идеята за Фестивал на Родопския Кристал, като традиционен.

Вирни се горе