Съветниците на КРОС напуснаха общинската сесия заради неизпълнение на приетите решения

Съветниците на КРОС напуснаха общинската сесия заради неизпълнение на приетите решения

В четвъртък общинските съветници от Коалиция за развитие на община Смолян /КРОС/ напуснаха заседанието на Общински съвет. „Това не е акт на показност. От действията на общинската администрация или по-точно казано, от бездействието на общинската администрация, разбираме,че на г-н Николай Мелемов не са му необходими общински съветници и не смята да се ръководи от приетите решения на Общински съвет”, заяви Кирил Хаджихристев, председател на КРОС.

На провелата се в четвъртък сесия Кирил Хаджихристев отправи към председателя на Общински съвет въпроса защо не само не изпълняват приетите от „местния парламент” решения, но и се позволяват административни „машинации”. Такъв е казусът с решението – прието с „27 гласа ЗА”, с което се приема отпускането на еднократна помощ при новородено/осиновено дете на територията на община Смолян. Впоследствие обаче се оказва, че от проведеното заседание има изведен Протокол N 48 от 06.02.2019 г., след който липсва административното създаване на решение. След въпрос на Кирил Хаджихристев, се оказва, че председателят на общинския съвет Данчо Киряков, както той сам заявява, е спрял «извеждането на решение», защото няма предвидени пари в бюджета за отпускане на еднократна помощ за новородени деца. Община Смолян не само няма да отпуска средства в подкрепа на семействата, но дори не е предвидила такива в бюджета за 2019 г. „По-сериозен е случаят с решение №856 на 07.06.2018 г., за което попитах директно г-н Николай Мелемов, защо не е изпълнено вече година. С това решение приехме специално създадена комисия да огледа състоянието на мост в кв. Устово, до “Топливо” АД, да направи оценка на щетите и да се пристъпи към ремонт. Е, нищо не последва и мостът продължава да застрашава живота и здравето на преминаващите по него”, добави Кирил Хаджихристев.

От КРОС са категорични,че няма да стоят безгласни и да „бъдат патерица” в Общинският съвет. На следващата Общинска сесия съветниците ще настояват за конкретни действия по приетите до момента решения.

Вирни се горе