Съобщение от „ВиК“ ЕООД – град Смолян

Съобщение от „ВиК“ ЕООД – град Смолян

Уважаеми съграждани,

От началото на месец август стартира изпълнението на проекта „Реконструкция и доизграждане на вътрешната канализационна и водопроводна мрежа на гр. Смолян – етап 1: „Участък от път ІІІ-866 от км 9+478 до км 8+901 при ул. „Първи май“ и от км 8+901 до км 8+255 при ул. „Миньорска“.

В тази връзка ви уведомяваме, че ще бъде спирано движението по следните участъци:

По ул. „Първи май“ (от светофара на Военното окръжие до хотел „Соколица“);

По ул. „Миньорска“ (от кръстовището при ул. „Васил Априлов“ до кръстовището с ул. „Димитър Благоев“, (преди моста на Карлък)

По ул. „Хан Пресиян“ (от светофара на Военното окръжие до ул. Бор (малкия паркинг над Пешеходната зона.

Изпълнителят започва работа приоритетно по ул. „Първи май“, тъй като тя е част от проекта на Агенция „Пътна инфраструктура“ по Лот 24 за реконструкция и рехабилитация на път Смолян – Широка лъка – Девин.

Обходният маршрут за автомобили до 3,5 тона за излизане от гр. Смолян е както следва: От затвореното кръстовище по ул. „Първи май“ движението се насочва към ул. „Миньорска“. След кръстовището с ул. „Димитър Благоев“ (преди Карлък) трафикът се насочва по ул. „Миньорска“ до кръстовището с ул. „Георги Сава Раковски“. От ул. „Г. С. Раковски“ движението се провежда еднопосочно до кръстовището с ул. „Маестро Георги Атанасов“. От това кръстовище и по продължението на ул. „Величко Профиров“ движението е двупосочно до достигане на ул. „Първи май“ при бензиностанция „ОМV“. За вход към центъра на Смолян за автомобили до 3,5 тона е както следва: Откъм ОМВ движението се насочва по улиците „Величко Профиров“ и „Георги Сава Раковски“. От там по ул. „Маестро Георги Атанасов“ движението е еднопосочно до ул. „Миньорска“, откъдето движението вече става двупосочно към светофара на ул. „Хан Пресиян“.

Градският транспорт за линии с №№ 2 и 3 остава без промяна. Автобусите по линии №№ 1 и 4 се движи по обходния маршрут, предназначен за автомобили до 3,5 тона. Тежкотоварните автомобили с тегло над 3,5 тона и автобусните линии от републиканската транспортна схема ще се насочват през прохода „Рожен“. При следващите етапи от изпълнението на проекта, когато ще е нужно затваряне на улици, това ще бъде своевременно обявявано.

Предварително се извиняваме на всички жители и гости на град Смолян за създаденото неудобство! Надяваме се на вашето разбиране, толерантност и търпение!

Телефон за информация: 0885 65 75 14 – Николай Сираков, ръководител на проекта.

Вирни се горе