Самодейците от Община Златоград празнуват

Самодейците от Община Златоград празнуват

Отбелязаха Деня на самодееца в Златоград

Самодейците от община Златоград отбелязаха празника на художественото творчество с голям концерт.

В традиция се превърна честването на 1 март – деня на самодееца, читалищата от община Златоград да отбелязват заедно. С голямо празнично шествие участниците в празника се отправиха от площада пред общината към ресторант „Александър” . Празничната вечер беше открит от кмета на Община Златоград Мирослав Янчев, който връчи на читалищата ,групите и на техните секретари грамоти за постижения в читалищната дейност. Самодейците бяха поздравени и от областния ,управител Недялко Славов.

Кукерската група от с. Долен откри програмата прогонвайки злите сили. В празничния концерт се включиха групите от ОНЧ”Просвета-1908” Златоград, главен участник в празничния календар на града и ЕАК, женската битова група на читалището в с. Ерма река. Най-малките самодейци от с.Старцево очароваха присъстващите с изпълненията на родопски песни .Танцьорите от Златоград и с. Долен представиха нови композиции. Старите градски песни на група „Златен полъх” докоснаха сърцата на присъстващите. Дамите от Клуб „Хоро” от Златоградското читалище и клуб „Хоро” от читалището в с. Долен с много емоция и ентусиазъм се включиха в празника ,представяйки български хора от различни области

Идеята на Община Златоград , празникът да бъде отбелязван заедно с всички читалища среща одобрение на настоятелствата и самодейците и е предпоставка за голям, цветен и наситен с песни и танци ден, съобщи Зорка Хаджиева.

Вирни се горе