С водосвет и първа копка бе даден старт на изграждането на подпорна стена на ул.”Петър Берон” до Римския мост в Смолян

С водосвет и първа копка бе даден старт на изграждането на подпорна стена на ул.”Петър Берон” до Римския мост в Смолян

С водосвет и първа копка бе даден старт на изграждането на подпорна стена на ул.”Петър Берон” до Римския мост по десния бяг на р.Черна. Строителните дейности се извършват по проект „Трансгранично планиране и инфраструктурни мерки за защита от наводнения” акроним FLOOD PROTECTION, който изпълнява областната администрация –Смолян.

На събитието присъстваха областният управител Недялко Славов, кметът Николай Мелемов и фирмата изпълнител на строително-монтажните дейности –ДЮЛГЕР –ООД. „Благодаря на г-н Славов за всичко, което прави за Смолян. Сигурен съм, че ще бъде оценено от хората. Благодаря и на фирма ДЮЛГЕР в лицето на Спиро Чавдаров, които са доказани професионалисти в строителния бранш. С реализирането на този проект решаваме един важен проблем свързан с превенцията срещу наводненията. Надявам се в скоро време да открием обекта на който даваме днес началото”, каза кметът Мелемов. Свещеник Георги Атанасов извърши водосвет за здраве и благоденствие. Проектът се финансира от Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg V-A Гърция – България 2014-2020 г.

Главната му цел е повишаване нивото на защита срещу наводненията в трансграничната област на Гърция и България. Осигуряване на по-голям воден обем и възстановяване проводимостта на речните легла чрез изземване на натрупаните наносни отложения и премахване на всички паднали дървета или с опасност да паднат, както и на израсналите във водното течение дървета, дънери и храсти в участъци от реки от област Смолян.

След проведена процедура по обществена поръчка за обекта е подписан Договор с изпълнителя „ДЮЛГЕР“ ООД.

Вирни се горе