С водосвет и курбан , Дома във Фатово отбеляза празника на Св.равноапостоли Константин и Елена

С водосвет и курбан , Дома във Фатово отбеляза празника на Св.равноапостоли Константин и Елена

По традиция и тази година Дома за възрастни хора в село Фатово отбеляза Св.равноапостолни цар Константин и царица Елена. В едноименния параклис, който се намира в двора на социалното заведение, домуващите и гостите на празника запалиха свещичка и се помолиха на светиите. По-случай храмовия празник, отец Димитър Одаджиев отслужи водосвет за здраве и благоденствие. На събитието присъстваха зам.-кметът инж.Мариана Цекова, гл.финансист Венера Аръчкова и др . Директорката на дома Петя Пампорова поздрави домуващите и гостите и отправи специални благодарности към персонала, който е неотлъчно до възрастните хора и полага грижи за тях. Тя им пожела здраве и късмет. Пампорова благодари и на дарителите, които винаги помагат за празника.

Събитието продължи с богата музикална програма. Известната народна певица Златина Узунова пя за гостите и възрастните хора от дома. Беше осветена и раздадена благословена трапеза за домуващите и гостите на тържеството.

Лайънс клуб –Смолян подари на дома уникална ръчно изработена дървена кутия за дарения, която е поставена в параклиса . Средствата ще се събират за изграждане на камбанария и други довършителни дейности по параклиса.

Вирни се горе