С вериги във високите части на Смолянско, нови снеговалежи се очакват днес

 С вериги във високите части на Смолянско, нови снеговалежи се очакват днес

Проходими при зимни условия са пътищата в общините Смолян, Чепеларе и Мадан. Заради валежите от сняг през изминалото денонощие са въведени следните ограничения: всички автомобили да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово, Превала, Печинско, пътищата Смолян- Мугла, Смолян- Турян, „Смолянски езера” и високата зона на община Чепеларе. В по-ниските части пътищата са мокри, на места има киша. В Смолян снежната покривка е 1-2см., а в Чепеларе около 3-4см. През нощта общо снегорина на пътноподдържащата фирма „Титан Клинър” са работили по общинската пътна мрежа в Смолян – два по направлението Смолян – Турян, два по пътя за село Мугла и един в кв. „Каптажа”. Три машини са работили в Чепеларе. По високите части новата снежна покривка е около 15см. Времето в региона е облачно и мъгливо, а температурите положителни.

Заради валежите е повишена опасността от падащи камъни по пътищата Смолян- Пампорово, Смолян- Мадан- Златоград, Смолян- Смилян, Смолян- Девин.

Според синоптичната прогноза, с която разполага фирмата, днес се очакват нови валежи от сняг. Очаква се валежите да започнат след 11.00 часа и до продължат до 19.00 часа. Прогнозната снежна покривка е около 10см.

Вирни се горе