С уникален концерт, фолклорно трио „Родопски извор” отбеляза 20 години от създаването си

С уникален концерт, фолклорно трио „Родопски извор” отбеляза 20 години от създаването си

С уникален концерт тази вечер в препълнената зала на РДТ, фолклорно трио „Родопски извор” отбеляза 20 години от създаването си. На сцената се изявиха и изправиха публиката на крака публиката, триото Севда Симеонова, Атанас Тодоров, Георги Кисьов, ансамбъл „Родопа”, Роси Пейчева, известните ни гайдарски състави, клуб „Хоро”, трио Шемет, а водеща беше примата на лакърдиите Веска Бабаджанкова. Севда Симеонова благодари на публиката, която ги подкрепя и обича. От името на кмета Николай Мелемов, заместничката му Венера Аръчкова връчи поздравителен адрес по повод 20-годишнината от основаването на колоритната фолклорната формация, отличаваща се със собствен стил, облик, творчески живот и многобройни почитатели у нас и в чужбина.

Аръчкова връчи на Симеонова почетен знак на община Смолян „Гласът на Орфей” и пожела, както песента на Дельо хайдутин излетя в Космоса така и техните изпълнения да бъдат следващите. Зам.-кметът прочете и решение на Общинския съвет, с което фолклорното трио се награждава с 500 лв. за годишнината им.

Седва Симеонова благодари на ръководството на община Смолян за подкрепата, както за днешния концерт, така и за други прояви. Фолклорното трио е сред първите формации представили българския фолклор в щабквартирата на НАТО в Брюксел и базата на НАТО в Измир. Концертът е включен в програмата на Майските празници, които организира традиционно община Смолян всяка година.

Вирни се горе