С пищна заря и червено вино дойде 2014-та в Неделино

С пищна заря и червено вино дойде 2014-та в Неделино

В 10.30 часа, на 31 декември започнаха тържествата за посрещане на Нова година в Неделино. На централния площад звучеше музика още от ранни зори, димяха скари, разливаше се червено вино. Възползвали се от хубавото време, много жители и гости на града, бяха около коледната елха в центъра на града. Един тон вино и достатъчно месо за кебапчета и кюфтета беше осигурил кметът Беширов, за да може да почерпи всеки пожелал да се включи в колективното посрещане на 2014 година.

Ансамбъл „Китка” при Народно читалище „Светлина-1938” поднесоха богат поздравителен концерт към своите съграждани. Повече от час звучаха песни и свирни от различни фолклорни области на България, между които и вечнозелените балади на Родопа планина. Веселбата продължи до ранния следобед. След това беше прекъсната за няколко часа, за да се възобнови в 23.30 часа с песните на известната в цяла България и Европа изпълнителка от Неделино – Искра Макакова.

В 24.00 часа градоначалникът се обърна с приветствие към своите съграждани и вдигна наздравица за мирна, плодородна и щастлива 2014 година. Небето над града беше възпламенено от пищни фойерверки, които направиха посрещането незабравими. До 01.30 часа се виха кръшни български хора на централния площад. Хората се прегръщаха, вдигаха наздравици, пожелаваха си повече работа и късмет през новата година.

Вирни се горе