С открит урок по родолюбие бе отбелязан 3-ти март в СУ "Хр.Ботев"-Девин

 С открит урок по родолюбие бе отбелязан 3-ти март в СУ "Хр.Ботев"-Девин

С урок по патриотизъм и национално самочувствие, ученици от СУ “Хр. Ботев” – гр. Девин, почетоха загиналите за свободата и независимостта на България. Под звуците на патриотични песни, изпълнени с болка и чест, бе поднесено и българското знаме, непленявано нито веднъж, за чиято свобода, дадоха живота си нашите предци. “И днес йощ Балканът, щом буря зафаща,/спомня тоз ден бурен, шуми и препраща/ славата му дивна като някой ек/ от урва на урва и от век на век.” С тези думи, директорът на училището – Красимира Георгиева, отправи своя поздрав към всички ученици, учители, гости и родители, които присъстваха на тържеството. “Горда съм да бъда директор на поколения, които съхраняват паметта и завета на нашите герои, дали живота си за свободата и честта на България. Да живее името Българско!”- допълни Георгиева.

Сред официалните гости на събитието, присъстваха: Дияна Чаушева – Заместник- кмет на община Девин, Капка Бешева – Началник отдел ЕФПТХД, Здравка Горанова – Председател на училищното настоятелство към СУ “Хр. Ботев” – Девин, Дарина Аврамова – Младши експерт „Здравеопазване, социални услуги и младежки дейности, спорт“ към община Девин, родители, гости и др.

Дияна Чаушева поздрави всички присъстващи по случай Националния празник. “Нека прославяме с гордост и достойнство загиналите за свободата на България. С радост и чувство за дълг да пазим свята и достойна нашата Родина .” От името на Кмета на община Девин – Здравко Иванов, тя връчи поздравителен адрес на директора на училището – Георгиева, като поднесе и подарък – трибагреника на България – символ на свободата, живота и героизма, заедно с Алманах на българската история, "който да бъде част от златния фонд на училищната библиотека“ – допълни госпожа Чаушева.

Вирни се горе