С модерен кабинет стимулират личностното развитие на децата в СУ "Д. Благоев" - Доспат

 С модерен кабинет стимулират личностното развитие на децата в СУ "Д. Благоев" - Доспат

„УЧИМ, ТВОРИМ И ИГРАЕМ” – това е наименованието на проекта, който СУ „Димитър Благоев“ спечели, по Национална програма на МОН „Подкрепа на целодневното обучение“. Проектът е на стойност 9 990 лв.

За реализиране на ефективен образователен процес в условията на целодневното обучение значителен принос има възможността то да се осъществява в съвременна образователна среда. За целта ,чрез програмата, се създават условия за атрактивно обзаведена стая за дейности по интереси, стимулиращи личностното развитие на учениците. Там, в по-разчупена обстановка, учениците творят и се забавляват съобразно интересите си. Общите занимания по интереси приучават учениците към екипна работа, добри взаимоотношения, толерантност и дават възможност за равностойно участие на всички деца. Директорът на училището Емил Хавальов и инж. Светлин Красинов, главен експерт “Образование, култура, социални дейности” в Община Доспат откриха новата придобивка на училището.

Здравословната среда и приятно обзаведената стая дават възможност на учениците да усвояват знания за света и да осмислят свободното си време. Формират у тях нравствени добродетели и естетически вкус, дават възможност за активно общуване, чрез използване на подходяща художествена литература, образователни и занимателни игри.

Вестник на Община Доспат

Вирни се горе