С концерт на децата от ДГ „Зорница” отбелязаха 125 години от предучилищното образование в община Смолян

С концерт на децата от ДГ „Зорница” отбелязаха 125 години от предучилищното образование в община Смолян

По повод 125 години от предучилищното образование в община Смолян се проведе празничен концерт, представен от талантливите възпитаници на ДГ „Зорница”. В препълнената зала на Театъра талантливите малчугани показаха, че са научили уроците по трудолюбие, приятелство, любов към родния край, учители и родители. Затова те получиха заслужени аплодисменти от публиката, която се изправи на крака в края на концерта.

От името на кмета Николай Мелемов, секретарят Момчил Николов връчи поздравителен адрес на директорката на градината Радостина Кирилова.

„Всички градини са оставили следа във времето като петте пръста на ръката ни. Първият е пълен със знания, които 125 години детските градини дават на децата ни. Вторият е пълен със спомени от детството и детските градини. Третият е пълен с добри приятели. Четвъртият е пълен с любов. А петото пръстче изпълва тази ръка, която винаги ще ви поздравява, и която винаги ще е протегната към вас”, отбеляза Кирилова в поздрава си към децата и педагозите.

Преди концерта беше открита и фотодокументална изложба във фоайето на РДТ. Празникът уважиха и зам.-областният управител Адриан Петров, командирът на 101 –ви Алпийски полк полковник Димитър Кацаров, много гости, родители, бивши възпитаници на детското заведение и граждани. Имаше поздравления от РУО-Смолян и други институции в града.

Вирни се горе