С богатата тридневна празнична програма, множеството спортни и културни прояви, Девин отбеляза празника на града

С богатата тридневна празнична програма, множеството спортни и културни прояви, Девин отбеляза празника на града

Три дни празнично с много богата културна програма,спорт, музика и веселие община Девин отбеляза празника на града и минералната вода. Празникът официално бе открит от Кмета на общината Красимир Даскалов. „За мен е изключително удоволствие да ви приветствам с традиционният вече празник на Девин и минералната вода. Девин е древен град със славна история, преминал през много превратни моменти по време на многовековното си съществуване. А днес той е един добре развиващ се курортен център, събрал в себе си всички дарове на величествената Родопа планина", каза в словото си кметът Красимир Даскалов. “За последните три години успяхме да санираме 16 жилищни и обществени сгради. Подобряваме инфраструктурата, като изграждаме и асфалтираме улици и пътища. Притежаваме много хубави спортни и детски площадки. Можем да предложим разнообразие от еко пътеки и туристически маршрути. Девин видимо се развива. Разбира се, за всичко това голяма заслуга имат всички хора – жителите на община Девин, които, запазвайки традициите и уменията, успяват да предадат знанията и трудолюбието на поколенията”, посочи Даскалов.

Приветствие към девинчани и гостите на общината отправи и областният управител Недялко Славов. Пожелах на жителите на общината много здраве и благополучие в добрите начинания, съобщи областният управител. “Неслучайно празникът на община Девин е празник на минералната вода, този ценен дар, с който природата е надарила този край. Минералната вода е тази, която прави Девин популярен, не само в България, а и в чужбина. Минералната вода е в основата на икономическото развитие на общината. Не само водата, която пием, но и тази целебна вода, която е източник на здраве и развиваме чрез нея балнеология”, заяви Славов. “Не мога да не отбележа, че нашето правителство изпълни два важни ангажимента към община Девин – подкрепи общинското ръководство и топлата минерална вода е вече в града. Това привлича и ще привлича все повече и повече туристи. А това е предпоставка за ръст на икономиката, за ръст на доходите на местните хора. Няма как да не изтъкна със задоволство, че изпълняваме друг важен ангажимент – рехабилитираме всички достъпи до Девин, и от вътрешността на страната, и от Смолян. Сигурен, че и това ще даде принос Девин да стане най-бързо развиващия се град в Смолянска област. Подкрепяме кмета и общинското ръководство в усилията им за подобряване на инфраструктурата във всяко населено място, в опитите им да повишават качеството на живот на местните жители. Приветствам постоянното обогатяване на културния календар на общината, събитията привличат още повече посетители! Поздравих мюсюлманите за големия им празник – Курбан Байрам, на християните пожелах светли Богородични пости и светъл празник на Пресвета Богородица. Нека, както винаги досега, да живеем в мир и единение. Но нека се обединяваме не само в празник, но и в делник. И в единомислие и единодействие да градим по-доброто си общо бъдеще. В заключение поздравих специално и всички, които през годините са дали своя принос за съграждането на Девин като добре устроен и китен град, концентрирал в себе си административен и икономически капацитет”, каза Недялко Славов.

Много жители и гости на града се забавляваха с богатата тридневна празнична програма, множеството спортни и културни прояви. Празникът на община Девин и на минералната вода уважиха областният управител на Смолян Недялко Славов, заместник областният управител Владимир Гърбелов, кметът на община Чепеларе Славка Чакърова, Иван Моллов – началник на отдел Южен Централен район, МРРБ и др.

Честит празник, ДЕВИН!

Вирни се горе