С богата програма и много настроение Мадан отпразнува своя празник

С богата програма и много настроение Мадан отпразнува своя празник

С богата програма и много настроение жителите и гостите на Мадан, отпразнуваха Празника на града и Деня на миньора.Празничните мероприятия започнаха още от четвъртък с поднасяне на венци и цветя пред паметниците на Ангел Янакиев и Клавдия Митрофановна, както и пред паметната плоча на загиналите миньори.

Кулминацията на празниците бе в петък. На сцената пред Народно читалище „Иван Вазов 1999”, кметът на община Мадан- Фахри Молайсенов, приветства жителите и гостите на града с празнично слово. На сцената като домакини бяха посрещнати проф. д.т.н. Николай Вълканов – председател на Надзорния съвет на ГОРУБСО – Мадан и председателят на Съвета на директорите на „КЦМ 2000″ АД доц. д-р Никола Добрев. Тази година официални гости на събитието бяха- Председателят на Движение за права и свободи и Народен представител – Мустафа Карадайъ, Народният представител Дора Янкова, областният управител Недялко Славов. Празникът уважиха с присъствието си също кметовете на община Неделино- Боян Кехайов, на община Рудозем – Румен Пехливанов, на община Чепеларе – Славка Чакърова, на община Баните – Милен Белчев на община Девин – Красимир Даскалов и на община Златоград – Мирослав Янчев, парламентарен сътрудник на евродепутата Илхан Кичук, областният председател на ДПС Салих Аршински още много други.

Градоначалникът поздрави специално всички бивши и настоящи работници в рудодобива за смелостта и мъжеството им, както и концесионерите, които инвестираха в рудодобива, спасиха основния поминък на общината. „За мен като кмет на общината има особено значение факта, че вече пета поред година сме заедно, заедно в емоцията и настроението на празника, заедно и в работата, която вършим за доброто и просперитета на нашата община. Всички ни се учудват как и в лошо и в хубаво време по улиците излизаме хиляди хора и все сме заедно. Благодаря Ви, че сте тук и днес. Всички ние, които сме се родили и живеем и се трудим в Мадан, носим в сърцата си особено и приятно чувство за свързаност, което нищо не може да ни отнеме. Измина още една година, в която имахме много слънчеви дни, поводи за радост и гордост. Не ни подминаха и бурите и ветровете. Но нашето единство, всеотдайност и упоритост спомогнаха за бързото преодоляване на трудностите. Искрено Ви благодаря! Независимо от трудните моменти, заедно успяхме да ги преодолеем и да затвърдим самочувствието си, че Мадан е жив и се развива. И всичко това се случва и ще продължи да се случва, защото ние, показахме, че сме общност и силно обичаме нашия роден край. На фона на кризата в редица сектори и отлив на инвестиции, нашата община все пак успя да продължи своето развитие. И тя гради своето настояще благодарение на всички Вас – жителите на общината, институциите, които ни подкрепят и бизнеса. Гордеем се с факта, че успяхме да защитим проекти и подпишем договори за над 30 млн. лв. в условия на тежка икономическа криза. Успяхме заедно да реализираме над 80 големи общински проекта. А когато решавахме какъв обект да строим, водещото за нас беше той да е значим за максимално много хора. Ето затова насочихме усилията си в здравеопазването, образованието, инфраструктурата на цялата община, спортът и много други. Успяхме да обновим не малка част от града и другите населени места, но много предстои. И всичко това, за да живеем в истински европейски град. Уверявам Ви, че можем. Хората в нашия град никога не са живели безгрижно, тук се работи здраво, нужни са много смелост, вяра и сили, за да постигнем нашите цели. Да продължим да влагаме енергия в това да звучи гордо името маданчанин, ние вярваме в това. Поклон пред Вас“, каза в словото си Молайсенов. Веднага след поздравленията на домакините и гостите, Молайсенов връчи наградите в конкурса „Мадан – кътче от рая“ на победителите в отделите за литература, изкуство и музика. Веднага след това, небето беше озарено от грандиозна заря, с която г-н Молайсенов откри празника и даде официален старт на тържествата, посветени на Празника на града и Деня на миньора.

Вирни се горе