С благотворителни средства осигуряват топъл обяд на деца от Девин

С благотворителни средства осигуряват топъл обяд на деца от Девин

В навечерието на Коледно-новогодишните празници Център за обществена подкрепа „Слънчо”–гр. Девин и Общински детски комплекс–гр. Девин организираха Работилница за ръчно изработване на сурвачки, картички и кутии за подаръци.

С изработените от тях предмети заедно със СОУ „Христо Ботев” – гр. Девин се включиха в благотворителния базар, организиран на 25 и 31 декември 2013 година от община Девин. Средствата в размер на 140 лева, събрани от благотворителната акция, бяха изброени в присъствието на ученици от Младежкия БЧК – гр. Девин. Те ще бъдат предоставени на Областния съвет на Български червен кръст – гр. Смолян за реализиране на Програма „Топъл обяд – 2014 год.”, съобщиха от пресцентъра на община Девин.

Община Девин се включи в тази благородна кауза, за да бъдат подпомогнати 7 ученика от СОУ „Христо Ботев” – гр. Девин, които ще получават безплатен топъл обяд в продължение на 72 учебни дни. По този начин на децата ще бъде осигурена здравословна храна и ще се стимулира посещаемостта им в учебните занятия, обясниха още от администрацията.

Вирни се горе