С арт-експозиция борят насилието в Неделино

 С арт-експозиция борят насилието в Неделино

По необичаен начин ще се опитат в Неделино да привлекат вниманието на местните жители спрямо насилието. Днес на централния площад в родопския град ще бъде изложена арт-експозицията на повече от 300 тениски, изработени от ученици и техните родители от цялата страна по темата „Превенция на насилието".

Освен това в общинската администрация ще се проведе и дискусия на тема „Превенция на насилието". Събитията са организирани от Национална асоциация на общинските служители в България. Те са част от националната кампания „Разруши мълчанието – кампания за информираност, превенция и защита срещу домашното насилие и насилие основано на полов признак".

“Иновативният начин чрез изкуство от деца да се противопоставим на насилието, обхвана вниманието и ентусиазма на ученици и родители от цялата страна. Оригинални надписи на български и на английски, рисунки и апликации върху тениски, образуваха цветна палитра, която ще посети всички градове по проекта”, се казва в съобщение на община Неделино

Дискусия по темата „Превенция на насилието" ще се проведе с участието на представители на общината, полицията и социални дейности в града, директори на училища и детски градини, представители на гражданското общество и медиите. Участниците ще обсъдят възможности за подобряване на взаимодействието между институциите, продължаващи кампании срещу насилието и повишаване на нетърпимостта спрямо този недъг в обществото.

Целта на проекта е намаляване на насилието, основано на полов признак, чрез повишаване на информираността и знанието сред жертвите на насилие, уязвимите общности и обществото като цяло.

Вирни се горе