С 8 милиона укрепват целия скат по пътя Смолян - Мадан

С 8 милиона укрепват целия скат по пътя Смолян - Мадан

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков инспектира проблемния участък от пътя Смолян – Мадан в района на село Тикале, който е блокиран от най-голямото свлачище в страната вече втора седмица.

Няколко милиона лева ще струват възстановителните дейности по пътя Смолян – Мадан. Това стана ясно тази сутрин след оглед на място от министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков с представители на експретната група.

Средствата ще бъдат осигурени Междуведомствената комисия за защита на населението при бедствия и аварии към Министерския съвет.

До 10 дни ще има обходен маршрут при свлачището край Смолян. Най-малко 7-8 млн. лева ще струват възстановителните дейности на самия път Смолян – Мадан, който вече 10 дни е блокиран от огромно срутище, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков. Той подчерта, че ВиК и електро инфраструктурата трябва да бъдат запазени. Всички укрепителни действия трябва да приключат до края на годината. Пътят е част от връзката за бъдещия Гранично-пропускателен пункт „Рудозем“.

Вчера експертна комисия направи оглед на терена. До 19 март специалистите трябва да излязат с доклад за оценка на ситуацията и предложения за решаване на проблема.

В понеделник ще има среща в АПИ за следващите действия по традиционния път Смолян-Мадан, който като настилка е добър, каза кметът на Смолян Николай Мелемов. Според него трябва да се укрепи целия скат, от където е тръгнало срутището, предаде БНР.

Вирни се горе