РЗИ и ОД БАБХ проверили 20 заведения. Няма съставени актове

РЗИ и ОД БАБХ проверили 20 заведения. Няма съставени актове

През миналата седмица РЗИ в Смолян е извършила 25 проверки в лечебните заведения, издадени са 3 предписания за епидемиологични мерки с превантивна цел. Проверени са 37 обекта, съставени са 2 акта на два обекта – за допускане струпване на хора в хранителен магазин и неспазване на противоепидемичните мерки в автобус.

Проверени са и 20 обекта с обществено предназначение, 4 офиса, 11 магазина, 5 от друг вид, а също и 8 шивашки цеха. „По-голямата част от шивашките цехове и по-големите предприятия на територията на областта са обхванати от контрол. Установено е, че работодателите са осигурили необходимите условия за безопасност на работа и изпълняват противоепидемичните мерки“, каза директорът на здравната инспекция в Смолян д-р Мими Кубатева.

Здравната инспекция, съвместно с Областната дирекция по безопасност на храните /ОД БАБХ/ – Смолян е извършила 20 проверки на заведения на открито, за които стана ясно, че вече могат да работят. Д-р Сава Бозуков – директор на Областната дирекция посочи, че са дадени 10 предписания, свързани с промяна на мерките за дезинфекция в обектите. „Избягваме да съставяме актове, защото това е самото начало. Това беше секторът – най-тежко засегнат от тази пандемия. Въпреки това няма да отминаваме най-тежките случаи“, категоричен беше д-р Бозуков. Извършени са проверки в Смолян, Мадан и Рудозем, предстоят и в другите общини. От началото на епидемията ОД БАБХ – Смолян е извършила 231 проверки и е съставен 1 акт за административно нарушение – за липса на предпазни средства на персонал.

Вирни се горе