Родопски ястия, надиграване и карнавал в Деня на хумора

Родопски ястия, надиграване и карнавал в Деня на хумора

Кулинарно шоу , карнавално шествие и много забавления за Деня на хумора, сатирата и забавата ще има днес в Рудозем. За втора поредна година в миньорския град се организира празничната програма, като тя ще бъде открита с Кулинарно изложение на родопски ястия, на което ще се търси майстора-готвач за 2018 г. Мероприятието е посветено на 1 април – Ден на шегата и ще се състои на централния площад „България“, пред Дома на културата в миньорския град, предаде Дарик.

Участие могат да вземат всички желаещи кулинари, като те ще бъдат оценявани от Асен Чаушев – ветеран в областта на кулинарното изкуство, който си е и родопчанин. Надпреварата ще е в 3 категории: Супи и чорби, Предястия и основни ястия и Десерти. Участниците ще получат грамоти, а победителите в отделните категории ще си тръгнат с парична награда в размер на 200 лв. Всеки, посетил изложението, ще има възможност да вкуси от гозбите.

Карнавалното шествие е предвидено тръгне в 12:00 ч., а между 12:30 ч. и 13:30 ч. гостите ще бъдат забавлявани с Хумористично – музикалната програма на площада пред Дома на културата. Мероприятието ще завърши с танци под надслов „Нека всички от сърце да тропнем заедно хорце” от 13:30 ч., когато състави от общината и региона ще мерят бързина и стил в изпълнението на народни хора. При лоши метеорологични условия, всички събития ще се проведат в Спортната зала на Рудозем.

Вирни се горе