Родопски общини с допитване до хората за музика и изпълнителите за празниците

Родопски общини с допитване до хората за музика и изпълнителите за празниците

Родопски общини се допитват до своите жители, какви оркестри и певци да канят за предстоящите празници и събори през годината. Идеята на управниците е, да се съобразят с желанията на хората, като разберат и на кои стилове да заложат в празничните си програми.

Между тези общини са Доспат и Девин, които са пуснали вече анкети във виртуалното пространство и всеки желаещ изразява своето мнение и желание за стила музика, която иска да чуе, както и кои музиканти да бъдат канени.

„Предстоят редица културни мероприятия и празници през идните месеци. За нас е важно мнението Ви за предпочитан и желан изпълнител, на който искате да се порадвате и да видите на живо“, гласи част от допитването на Община Девин.

От общинската администрация призовават хората да се включат в допитването с коментари и мнения, за да оправдаят очакванията на жителите си за стил музика и изпълнител, който предпочитат да бъдат поканени за предстоящите събития.

От Община Доспат дори са качили анкетата на официалния си сайт, за да успеят да чуят мнението на хората от региона, като най-вече се набляга на едно от най-знаковите събития за тях през годината – Празника на Общината, който е съчетан с Фестивал на народното творчество и Събор на чешмарите.

Този подход се възприема и от останалите общини в региона, като определено се търси мнението по тези въпроси на хората.

Вирни се горе