РИК-Смолян възложи на кмета на Рудозем да предприеме действия по премахване на неправомерно поставени агитационни материали

РИК-Смолян възложи на кмета на Рудозем да предприеме действия по премахване на неправомерно поставени агитационни материали

След постъпила жалба в община Рудозем за неправомерно разполагане на агитационни материали на територията на общината, Районната избирателна комисия в Смолян с решение № 102 – 22 от 26.03.2021 реши да възложи на кмета на Рудозем да предприеме действия по премахване на неправомерно поставените агитационни материали.

Писмо с вх.№ 242/26.03.2021 на Община Рудозем и приложена към него жалба № Ж-6/22.03.2021 на Захри Фахриев Чаушев, в качеството му на собственик на 10 броя търговски обекти, за неправомерно разполагане на агитационни материали на територията на Общината е изпратено до Районната избирателна комисия-Смолян.

В жалбата си, която е изпратена на 22 март Захри Фахриев Чаушев, жител на с. Чепинци, в качеството си на собственик твърди, че без негово знание и съгласие върху фасадата, прилежаща към имотите му, които са подробно описани в приложени документи за собственост са поставени агитационни материали (транспаранти) на политически партии. Според представените документи за собственост сградата, в която се намират собствените му търговски обекти, съставлява триетажна масивна сграда, находяща се в УПИ – І (първи) – ресторант и супермаркет по плана на град Рудозем.

По повод на жалбата е проведен разговор със жалбоподателя, който конкретизира местоположението на сградата (град Рудозем, бул.”България” № 2) и местоположението на агитационните материали (северната фасада на сградата). В конкретния случай е налице явно изразено несъгласие от съсобственик на идеални части от общите части на сградата, което е обективирано в жалбата му, посочват от РИК-Смолян.

В тази връзка Районната комисия излезе с решение да възложи на кмета на град Рудозем Румен Пехливанов, при необходимост със съдействието на органите на МВР да предприеме необходимите действия по премахване на неправомерно поставените агитационни материали по северната фасада на триетажна масивна сграда, съобщиха от РИК. Решението е изпратено до кмета на община Рудозем за изпълнение и е подписано от председателя на РИК-Смолян Златко Карамучев. Срокът за обжалване на решението е изтекъл.

Вирни се горе