Резултат се постига, когато всички страни търсят решение

Резултат се постига, когато всички страни търсят решение

Вчера се състоя среща между Община Чепеларе, ВиК Смолян, проектанти и изпълнители относно въпроси касаещи водопроводната и канализационна мрежа в Община Чепеларе.

Тепърва ще се установяват причините за аварията в канализационния клон между улица Чернатица и ул. Христо Ботев в град Чепеларе, а след това ще се разпределят ангажиментите по отстраняването на проблема.

Друг належащ проблем е водопреносната мрежа на село Павелско, където в края на 2014 година е направена инвестиция, за да се осъществи връзката между стария и новия водоем за захранването на висока и средна зона в селото, с което да се постигне разпределение на водата по най-добрия начин. Тенденцията е стария водопровод да се изведе от експлоатация. Проблемът с недостига на вода в селото идва и от нерегламентирани връзки към водопроводната мрежа и поливането.

Присъстващите стигнаха до извода, че цялата проблематика трябва да се установи на място, да бъдат поети отговорности, за да може наличните водни количества да бъдат използвани по най-добрия начин. Според експертите единствената възможност за финансиране реконструкцията на водопроводната и канализационна системи в населените места в община Чепеларе е проекти по програми.

Вирни се горе