РЕСТАВРИРАНАТА ИНТАРЗИЯ НА ВАСИЛ ИГНАТОВ „ГЕРБЪТ НА СМОЛЯН“ ЩЕ КРАСИ СЕСИЙНАТА ЗАЛА НА ОБЩИНАТА

РЕСТАВРИРАНАТА ИНТАРЗИЯ НА ВАСИЛ ИГНАТОВ „ГЕРБЪТ НА СМОЛЯН“ ЩЕ КРАСИ СЕСИЙНАТА ЗАЛА НА ОБЩИНАТА

Дъщерята на Васил Игнатов, Десислава, дари реставрираната интарзия „Гербът на Смолян“ на Общината. Кметът Николай Мелемов получи дарението и каза, че оригиналната инкрустация ще бъде поставена в заседателната зала на Общинския съвет. Градоначалникът благодари на Десислава Игнатова и обяви, че ще внесе предложение в Общинския съвет Васил Игнатов да бъде обявен за Почетен гражданин на Смолян.

Интарзията я дарявам в памет на баща ми и по повод предстоящия празник на Смолян. Над 40 години се намираше в сградата на стария Градски съвет. Видях, че има нужда от реставрация и с брат ми я направихме. Свалих това майсторско произведение на приложното изкуство от поста му, за да го поставим на подобаващо място, поясни Десислава Игнатова. Тя благодари за съдействието на ръководството на община Смолян и каза, че е съгласна интарзията да бъде поставена в сесийната зала на ОбС.

Освен, че е ярък последовател и представител на малко известното изкуство в България, декоративно-приложната интарзия, Васил Игнатов е изявен общественик и спортен деятел. По този повод ще предложа на Общинския съвет да бъде обявен за Почетен гражданин на Смолян -посмъртно, обяви Мелемов.

На срещата присъстваха зам.-кметът Марин Захариев и секретарят Момчил Николов.

Вирни се горе