Ремонтират Дома за стари хора във Фатово

Ремонтират Дома за стари хора във Фатово

Усилено се извършват ремонтни дейности в Дома за стари хора с отделение за лежащо болни в с. Фатово по реализирането на проект BG161РО001/1.1-01/2007/261.

Извършена е подмяна на покрива, топлоизолация, монтиране на слънчеви панели, сменена е дограмата и в трите сгради, направени са облицовки, поставени са врати, ел и Ви К инсталация. Монтирани са платформи за хора с увреждания, както и ръкохватки по стените за улесняване предвижването на възрастните хора. Изградени са нови санитарни възли, съществуващите са ремонтирани и подновени. Общата стойност на проекта е 1 783 520,23 лева,съобщиха от местната управа.

След като се почистят всички помещения и стаите за живеене, и след обзавеждането им, домът ще прилича на хотел с пет звезди. Всичко е ново, изключително функционално, направено с вкус и професионализъм. В домуващите са настанени в Тубдиспансера, а лежащо болните във вече отремонтирания корпус на дома. Много скоро обаче те ще имат възможност да се върнат в новия си и модерен дом – променен и преобразен.

Вирни се горе