Рехабилитират изцяло пътя Смолян - Девин

Рехабилитират изцяло пътя Смолян - Девин

Агенция “Пътна инфраструктура” стартира обществените поръчки за избор на строител и надзорник на пътя Смолян-Широка лъка-Девин, лот 24 по оперативна програма “Региони в растеж”, съобщи областния управител Недяляко Славов.

Общата дължина на пътния участък, който ще се обнови напълно е над 27 км, а заедно с вече обявените, на територията на Смолянска област по тази програма ще се ремонтират около 51 км, а целия път Смолян-Девин-Кричим ще бъде изцяло обновен!

Този път е важен, той започва от края на магистралата в Смолян, кръстовището на Карлък, преминава през Каптажа и се прекъсва до ресторант “Рибката”, като се свързва с ремонтирания през миналата година пътен участък през Превала. След това продължава от с.Стойките, през Широка лъка до кръстовището на входа на Девин. Проектът предвижда цялостен ремонт и преасфалтиране на пътния участък, а преминаването през населените места предвижда подмяна на бордюрите и тротоарните настилки.

Входът на Смолян изцяло ще се промени, а основно благоустроени ще бъдат селата Стойките, Широка лъка и Михалково, съобщи още Славов.

Вирни се горе