Разкрасяват центъра на Смолян с 3200 бегонии и далии

Разкрасяват центъра на Смолян с  3200 бегонии и далии

Разкрасяват центъра на Смолян с 800 бройки бегонии. От днес служители от звеното по озеленяване на фирмата по чистота „Титан Клинър” започнаха лятното зацветяване на областния град.

Приоритетно с летните видове се разкрасяват централните входове на Общинска администрация, както и площадното пространство пред Областната управа. От понеделник акцията ще обхване целия град, като най-напред ще се положат 2500 бройки далии. Ландшафтният архитект на фирмата – инж. Людмил Гочев обясни, че до средата на месец юни трябва да приключи лятното зацветяване на града.

В средата на следващата седмица ще станат ясни и другите видове, които ще се положат в градинките и жардиниерите в Смолян. Паралелно с това се преработват цветята от пролетното зацветяване. Видовете, които са двугодишни ще се разсеят на второстепенни площи. Осигурена е и водоноска, която в следващите дни, които се очаква да бъдат горещи и сухи, да полива младите цветни фиданки. Осигурена е и охрана, която ще следи цветята да не се крадат.

Вирни се горе