Районен съд - Смолян отбеляза 100-годишен юбилей

Районен съд - Смолян отбеляза 100-годишен юбилей

Тържествено беше отбелязан днес 100-годишния юбилей от откриването на Мирови съд в Смолян.

Председателят на Районния съд Петър Маргаритов припомни, че трябва да бъдем признателни към създателите на Мировия съд в Пашмакли, както е било името на Смолян през 1914 г. Техните и на всички следовници усилия да положат и доизграждат здравите основи на правосъдната институция са увенчани с успех. Прекрасно е, когато със знанията, подготовката и практиката си Мировият съд някога, а днес Районния съд в Смолян отговарят достойно на големите изисквания на обществото ни, каза в приветствието си съдия Маргаритов. Гости на събитието, които поздравиха съдебната институция със сто вековния юбилей бяха: председателят на ВКС Лазар Груев, председателят на Висшия съдебен съвет Соня Найденова, шефът на Пловдивския Апелативен съд Георги Чамбов, областният управител Димитър Кръстанов, бивши и настоящи юристи.

Кметът Николай Мелемов поздрави с бележития юбилей магистратите. „ За това столетие съдебната институция се е утвърдила като най-важната държавна структура. Съдът в Смолян може да се гордее с бързото и достъпно качествено и независимо правосъдие, каквото нашето общество очаква”, каза в поздравлението си градоначалникът. Той посочи, че неведнъж за дейността си смолянските юристи заслужено са получавали висока оценка и награди. Пожелавам Ви сили, издръжливост и последователност във високоотговорната работа, бързи и потвърдени присъди, добри и ефективни идеи за усъвършенстване, пожела още кметът на Смолян.

Паметен знак по повод 100-годишнината на съдебната институция в Смолян откриха Лазар Груев и Соня Найденова. Гостите се включиха и в засаждането на дръвче, което да расте в новото столетие на Районния съд.

Специален музикален поздрав към магистратите отправиха Струнен квартет от Пловдивската филхармония. След това беше открита фото-изложба за историята на съдебната институция в Смолян, а след това се проведе и тържествено заседание в Съдебната палата.

Още снимки – В Обектива!

Вирни се горе