Райковци искат Пангаловата къща да отвори врати!

Райковци искат Пангаловата къща да отвори врати!

Представители на Райковската общественост обединени в Инициативен комитет състоящ се от седем души се срещнаха вчера с кмета на Община Смолян Николай Мелемов. Основното им искане бе Възрожденската Пангалова къща да отвори врати, съобщиха от Инициативният комитет.

Председателят на НЧ „Балкански просветител-1871“ Христо Вакев предостави на градоначалника въпроси, свързани с реституираната през 2001г. сграда и оставена на самотек към настоящия момент. Присъстващите изказаха свои становища, като настояха заедно със Общината да се търси решение на проблема затлачен от 16 години. Мелемов благодари за читалищната и гражданската инициатива, като насърчи присъстващите да отстояват позицията си до решение на проблема.

Достойна е и позицията на зам.-кметът на местната управа Марин Захариев, който се ангажира да отнесе казуса в Министерството на културата. Ръководството на Общината подчерта, че ще се предприемат необходимите законови стъпки, за да се търси начин внушителната къща да се възстанови. Естествено, това няма да стане от днес за утре, но важното е да се задействат нужните процедури.

Вирни се горе