Работници от социалното предприятие се включват в благоустрояването на община Доспат

 Работници от социалното предприятие се включват в благоустрояването на община Доспат

Работниците в социалното предприятие се включват в благоустрояването на община Доспат. Това заяви Шабан Асанов, управител на учреденото по решение на Общински съвет Доспат общинско социално предприятие „Озеленяване и благоустройство“. Асанов съобщи, че назначените 32ма работници в озеленяването изпълняват ежедневна програма по предварително утвърден график. Почистване, опесъчаване на улици и обществени пространства са предимно дейностите, които са заложени в месечния график през зимния период. Управителят не пропусна да спомене, че работниците са се включили активно по призива на Кмета на Община Доспат в почистването на улиците от обилния снаговалеж по време на бедствието в края на месец януари. Работниците почистваха тротоарите, места пред магазини, училища и детски градини, посочи Асанов.

Както вече съобщихме, Кметът на Община Доспат инж. Елин Радев подписа договорите на 36 безработни лица, които ще работят в социално общинско предприятие „Озеленяване и благоустройство“ – гр. Доспат в началото на месец ноември 2018та година. Назначените 32-ма озеленители са разпределени по населените места и ще извършват дейности по благоустрояването и озеленяването в тях.

Припомняме, че Община Доспат подписа Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG05M9OP001-2.010-0081-C01/06.06.2018 г., проект „Общинско социално предприятие „Озеленяване и благоустройство”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014 -2020“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. напълно изпълнена.

Проектът е на обща стойност от 389 562,86 лева, пише Вестник на община Доспат.

Вирни се горе