Публично обсъждане на проекта за бюджет 2017 се проведе в община Чепеларе

Публично обсъждане на проекта за бюджет 2017 се проведе в община Чепеларе

Вчера – 09.01.2017 година, се проведе публично обсъждане на проекта за бюджет за 2017 година на Община Чепеларе.

Кметът на Община Чепеларе – госпожа Славка Чакърова и заместник-кмета – г-н Георги Костадинов, представиха проекта на бюджет 2017, както и поименния списък на капиталовите разходи за 2017г.

Заместник-кметът Георги Костадинов, разясни детайлно финансовите тежести, пред които Общината е изправена – безлихвеният заем от Министерството на финансите, подписаното споразумение между Общинска банка и Община Чепеларе, както и просрочените задължения и неотменните разходи по тях, които ще окажат влияние и през бюджетната 2017 година. Една от мерките е да се придържаме към плана за финансово оздравяване. Отчетен е ръст на събраните дългове спрямо общината.

Валентин Черпоков – кмет на село Забърдо изрази възмущението си от ниската гражданска активност в цялата Община. Радушно прие обаче идеята за закупуване на високопроходим, специализиран автомобил за тъжни ритуали.

Стефан Терзийски предложи да се възобнови видеонаблюдението в населените места. След подробно представения проект на бюджет 2017, разгледания поименен списък на капиталовите разходи за същата година, както и изказванията на всички желаещи да вземат думата, обсъждането приключи.

Вирни се горе