Проходими при зимни условия са пътищата в Смолянско, около 20 селища са без ток

Проходими при зимни условия са пътищата в Смолянско, около 20 селища са без ток

Проходими при зимни условия са пътищата в общините Смолян, Чепеларе и Мадан. Пътните настилки са предимно мокри, по високопланинските участъци – заснежени и заледени. Въведени са следните ограничения: всички автомобили трябва да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътищата Смолян- Турян, Смолян- Мугла, кв. „Езерово”, „Смолянски езера”, високата зона на общините Чепеларе и Мадан.

В Смолян улиците се обработват с пясък и сол от пет специализирани автомобила. Два снегорина почистват и уширяват направлението за село Мугла, един снегорин поддържа шосето до село Турян. В областния град продължава работата по доразчистване на крайни улици. В община Мадан работят 6 специализирани автомобила, 2 в Чепеларе. Няма затворени пътища.

По данни на електропреносното дружество, около 20 селища в общините Смолян, Мадан, Рудозем,Баните и Доспат са без ток. Няма електричество в селата Бръщен и Црънча, махалите „Гудевица” и „Гоздевица” на село Арда, Сивино, Люлка, Киселчово. Няма електричество и в селата Треве, Оградна и др.

Според синоптичната прогноза, с която разполага пътноподдържащата фирма „Титан Клинър” днес ще остане облачно, с температури около 2-3 градуса.

Вирни се горе