Проект „Младежи против насилието“ - „Подай ръка, бъди приятел” реализираха в община Чепеларе

Проект „Младежи против насилието“ - „Подай ръка, бъди приятел” реализираха в община Чепеларе

За времето от 11 до 19 август 2019 г. в и около хотел „Борика“ в гр. Чепеларе, обл. Смолян е реализирано обучение и последващи представления по проект „Младежи против насилието“ – „Подай ръка, бъди приятел” от програмата за Превенция от насилие на Министерството на Младежта и Спорта, НПИМД-Н3-021/2019. Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10А от Закона за хазарта за 2019 г.

Същият се организира и провежда от „Арт Хаос НЕДА“, гр. София със съдействието на българската секция на „Международната полицейска асоциация“, „ИПА – секция България“. Насочен е към юноши и девойки на възраст 15-18 години, които преминават през обучение в специални артистични и комуникативни умения, насочени към работа с ученици за превенция от насилие. Целта на проекта е формиране на социално отговорно поведение чрез обучение за осъзнаване и нагласа за нулева толерантност към насилие и превенция на агресивно поведение посредством арт модел, основан на преживяванията на учениците, стимулирани от включването им в различни социално и образователно ориентирани драма активности.

Под вещото ръководство на специалисти с дългогодишен опит под формата на игри е извършено въвеждане в областта на социалния театър. Като финал ще бъде реализирано представление за връстници на участниците от гр. Чепеларе – „Сетивен театър Лабиринт“, което представлява изключително преживяване, както за участниците, така и за поканената публика.

Вирни се горе