Продължава усилената работа по почистване на Смолян от опасни клони и дървета

Продължава усилената работа по почистване на Смолян от опасни клони и дървета

Продължава усилената работа по почистване на Смолян от опасни клони и дървета, преди началото на зимния сезон. По разпореждане от секретаря на община Смолян- Замфир Копчев служители от програмите за заетост към местната администрация и почистващата фирма “Титан Клинър” вече повече от месец прочистват зелената система на града и извозват отпадъците от клони и шума.

Обхванати до момента са около 70% от града, като се работи и в крайните улици, където подобна дейност не е извършвана от десетилетия. Освен подобряване на видимостта за автомобили и пешеходци, акцията цели да се обезопасят всички улици и обществени места, като превенция срещу падане на клони и дървета при усложнена метеорологична обстановка. Днес екипите почистиха улица “Родопи” в участъка между областната болница и сградата на ЕВН. Обхванат бе и пътния възел по улица “Белия камък”.

Формираната дървесина при почистването ще се използва за социални цели, а отпадъците от клони и листа се извозват към депото за производство на биотор. Очакванията са до средата на месец ноември 100% от територията на града да бъде обезопасена. Мярката ще спомогне за по-малко щети и по електропроводи, телефонни и интернет кабели, тъй като при тежък сняг много често старите дървета и клони стават причина за скъсвания. В по-малките улици, освен подобрена видимост се стигна и до уширяване на пътните платна, тъй като около 20% от тях бяха замърсени с наноси от пръст и камъни, но не бяха почиствани с години.

Вирни се горе