Продължава ремонтът на пътя за Кръстова гора

Продължава ремонтът на пътя за Кръстова гора

От 12 до 15 септември на обекта няма да се работи, за да се улесни пътуването за Кръстовден

Продължават ремонтните работи на третокласния път III-861 Югово – Лъки, по който се пътува до едно от най-светите за християните места в Родопите – Кръстова гора. За изпълнението им по график до 30 септември трафикът ще се спира между 8:30 ч. и 12 ч. и от 13:30 ч. до 17 ч., в дните от понеделник до събота. Пътуващите за Кръстова гора могат да използват маршрута Чепеларе – Рожен – Лъки.

За улеснение на пътуващите за предстоящия църковен празник Кръстовден /14 септември/, когато местността се посещава от много поклонници и туристи, няма да се извършват ремонтни дейности от 12 до 15 септември.

В момента се полага асфалтобетоновата настилка в 17 км участък между Югово и Лъки, а в останалите 14 км от Лъки до границата с област Смолян ремонтът е завършил. Предстои монтирането на ограничителни системи и пътни знаци и довършителни работи.

Третокласният път е единствената пътна връзка на община Лъки с областния център Пловдив и е най-пряката връзка на областта с община Баните в Смолянска област. По отсечката ежедневно преминава тежкотоварен трафик от предприятията за добив и преработка на оловно-цинкова руда в района. Пътят е построен през 50-те години на миналия век. Преминава през тежък планински терен, с голям надлъжен наклон и в по-голямата си част е без необходимия габарит.

Строителните дейности се извършват от дружеството, с което АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.

Вирни се горе