Продължава работата с деца по Проект “Децата на Смолян – здрави, знаещи и можещи европейци”

Продължава работата с деца по Проект “Децата на Смолян – здрави, знаещи и можещи европейци”

Уплътняване на свободното време на децата – приоритет на Общински детски и младежки център Смолян чрез проект “Децата на Смолян – здрави, знаещи и можещи европейци”

В рамките на Дейност “Лятна академия” през лятната ваканция учениците се занимаваха с журналистика, изобразително изкуство, екология, обичаи и традиции в родния край, празници сред природата и екопоходи с участието на ученици и родители с осигурени транспорт и планински водач. Много деца взеха участие и в специализираните занимания по кинезитерапия, аеробика, каланетика, художествена гимнастика, тенис на маса.

Заниманията в Работилница Традиции, в клубовете по журналистика, тенис на маса, художествена гимнастика в рамките на проекта продължават до края на 2009 година. След това оборудваната по проекта Зала за аеробика и кинезитерапия, доставените съоръжения за клубовете по художествена гимнастика и журналистика, спортните съоръжения и екипи за провеждане на спортни празници ще бъдат ползвани от ОДМЦ за работата с децата.

Целта на проекта е създаване на условия за осмисляне на свободното време на деца от начален и среден курс на училищата и реализиране на дейности със спортна, социална и културна насоченост; разнообразяване и разширяване на извънкласните и извънучилищните дейности в съботни, неделни дни и през ваканциите.

Партньори са:ОП “Общински детски и младежки център” – Смолян,

Община Смолян;

ОУ ”Проф. д-р Асен Златаров”;

СОУ “Отец Паисий"

Времетраене на проекта: осемнадесет месеца – до 31 декември 2009 година.

Общия размер на одобрените разходи е 49 745 лева,съобщиха от пресцентъра на общината.

Вирни се горе