Продължава благоустрояването на Неделино

Продължава благоустрояването на Неделино

Кипи усилена работа на улица „Напредък“ в централната част на града. Улицата е успоредна на главната „Александър Стамболийски“. Извършват се изкопни работи и се подготвя терена за премахване на надземната кабелизация и подмяна на електропреносната и електрозахранващата мрежа,съобщиха от местната управа.

По време на строителните и ремонтно-възстановителните дейности ще бъдат премахнати старите и грозящи циментови стълбове, многобройните кабели и проводници, ще се постави модерно улично лед осветление, ще се подмени тротоарната настилка, ще мине под земята високото и ниско напрежение…

Обектът е част от общия проект за подобряване на градската среда от Оперативна програма „Човешки ресурси“, чиято стойност възлиза на над 3 милиона лева. Според кметът на общината Стоян Беширов, след приключване на строителните и ремонтните работи, централната градска част ще добие нов облик – различен и много по-функционален от досегашния. Администрацията няма да спре да търси възможност за подобряване на селищното устройство в общината, за превръщането на Неделино и селата наоколо в по-добро място за живеене.

Вирни се горе