Приоритетите за развитие на страната и Европа обсъдиха в Мадан и Баните

Приоритетите за развитие на страната и Европа обсъдиха в Мадан и Баните

Областен информационен център – Смолян (ОИЦ – Смолян) проведе информационни срещи на тема „Популяризиране на процеса на програмиране на финансов период 2014-2020 и въвличане на местните заинтересовани страни” в общините Баните и Мадан. Основна цел бе запознаване с приоритетите за развитие на Европейско и национално ниво през следващия програмен период 2014-2020 г. В рамките на срещите бяха представени заложените приоритети за развитие в стратегията Европа 2020, както и националния план за развитие – България 2020. В допълнение, беше дадена и актуална информация за набелязаните на този етап приоритети за финансиране в рамките на политиката на сближаване на Европейския съюз чрез бъдещите оперативни програми.

В срещата взеха участие и служители на Държавен фонд „Земеделие“ – Смолян, които представиха актуална информация за етапа на подготовка на Програмата за развитие на селските райони за следващия програмен период, както и отворените към настоящия момент мерки. Участниците имаха възможност да коментират конкретни идеи и актуални възможности за финансиране в рамките на изнесената приемна, която ОИЦ – Смолян организира на място.

ОИЦ – Смолян е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. ОИЦ – Смолян е създаден в рамките на проект „Изграждане и функциониране на Областен информационен център – Смолян”, финансиран по Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG161PO002-3.3.02-00020-C0001.

Вирни се горе