Приказният концерт на ОДЗ «Синчец» потопи във вълшебство публиката

 Приказният концерт на ОДЗ «Синчец» потопи във вълшебство публиката

Обединено детско заведение № 2 „Синчец” в гр. Смолян отбеляза своя 25- годишен юбилей, който се проведе под надслов „25 години приказна магия”.

Празничният концерт е част от Майските културни тържества на Община Смолян. Безспорно признание за професионализма и всеотдайността на работещите в детското заведение беше връчването на „Златен плакет” на Община Смолян, който получи директорката – Юлиана Гавазова . Отличието връчи секретарят Замфир Копчев,съобщиха от пресцентъра на общината.

След месеци на трескава подготовка, настъпи дългоочакваният миг. Препълнената зала с нетърпение очакваше изпълненията на малките артисти. Сред гостите имаше много официални лица, родители и приятели на детската градина, които се потопиха в истинско вълшебство. По стар обичай програмата започна със символа на Родопите – родопската каба-гайда, която поведе всички в света на поезията, танците и песните. Малки и големи извиха кръшни хора и показаха, че са достойни чеда на Орфеевата планина. След тях на сцената се появиха приказни герои, цветя, патета, гъбки, мишлета и кукли. Пъстрата палитра от изпълнения донесе много настроение, което варираше от нежността на валса, минаваше през огнените страсти на испанския и каубойския танц и намери своя апогей в тържествения марш на мажоретките.

На финала се появи и празничната торта, осветена от огнена феерия и от стотиците грейнали лица на малчуганите. Нестихващите аплодисменти, сълзите в развълнуваните очи на всички, прекрасните цветя и стотиците поздравления бяха най-голямата награда за малките изпълнители и техните ръководители, които заеха своето достойно място в кратката но съдържателна история на Обединено детско заведение № 2 „Синчец”.

Вирни се горе