Приемат документи за участие в инициативата "Мисия Смолян"

Приемат документи за участие в инициативата "Мисия Смолян"

От днес започва прием на заявления за тазгодишната кампания на младежите от общината, която се нарича “Мисия Смолян”. Организатор на инициативата е община Смолян и почистващата фирма „Титан Клинър”. Регистрационната карта за участие с приложената към нея декларация за съгласие на родителите на децата е бъде качена на сайта на община Смолян и желаещите могат да я разпечатат и попълнят. Документи за кампанията “Мисия Смолян” ще се приемат до 6 юли на първия етаж на общината, а възрастовата граница на участниците е от 15 до 17 години. Важно условие е учениците към датата на подаване на документите да са навършили 15 години, да носят личните си карти и постоянният им адрес да е на територията на община Смолян, обясниха от пресцентъра на общината.

Кметовете и кметските наместници в общината ще внасят докладна записка до секретаря относно желанието им за включване в инициативата. Очаква в кампанията да участват 700 младежи. Те ще бъдат разделени на три смени, като всяка ще бъда от по 10 дни. Първата смяна е от 16 до 27 юли, втората – от 30 юли до 10 август и третата от 13 до 24 август. Работното време ще е шест часа с половин час почивка.

Списъците на одобрените участници по смени ще бъде обявен на северния вход на община Смолян в периода 12-13 юли. На младежите ще бъдат осигурени тениски и шапки с логото на кампанията. Ръководител на групите ще бъде Божидар Панайотов, президент на учебна компания “Джуниър Криейшън” при ПГИ “Карл Маркс". Предстои уточняване на обектите в града и населените места. Официалният старт младежката кампания ще бъде даден на 13 юли.

Вирни се горе