Приемането на Бюджет – 2017 в Смолян удари на камък, шефът на групата на ГЕРБ хвърли оставка

 Приемането на Бюджет – 2017 в Смолян удари на камък, шефът на групата на ГЕРБ хвърли оставка

Приемането на Бюджет – 2017 на община Смолян удари на камък, като гласовете на управляващите не стигнаха за неговото приемане. Против финансовата рамка на родопската община за тази година гласува и ръководителят групата в ОбС – Смолян на ГЕРБ Филип Топов.

Веднаг след това той обяви пред микрофоните в Сесийната зала, че подава оставка като ръководител, но остава в групата. Мотивите му за отрицателния вот са, че бюджетът не е съобразен с изискванията на Министерството на финансите. Подобни аргументи имаха и от групата на БСП, както и техните колеги от КРОС. Според опозицията, бюджетът е надут с над 6 млн.лв., като очакванията са те да дойдат от продажби на имоти, което в момента не било възможно, предаде Дарик.

Кметът на община Смолян Николай Мелемов, бе категоричен, че са спазени всички законови рамки и бюджетът е напълно реалистичен, като има увеличение на средствата за спорт и капиталови разходи. Въпреки това, предложението не бе прието и предстои да бъде внесено наново.

Съмнение в мотивите на колегите си, с които отхвърлиха бюджета, има общинският съветник на ДПС, според който, в комисиите се е водил съвсем друг дебат. „Заради отказа на някои съветници, сега остават без рехабилитация, редица села в Ардинското корито", каза той.

Вирни се горе