Премиерът и регионалния министър откриха нов топлопровод в Девин /СНИМКИ/

Премиерът и регионалния министър откриха нов топлопровод в Девин /СНИМКИ/

Премиерът Бойко Борисов заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кметът на община Девин Красимир Даскалов откриха официално днес новия минерален топлопровод от Беденски бани до Девин.

Премиерът пожела на Девин да се развие като балнеложка дестинация с изключителната минерална вода, с която разполага районът. Сега /след реконструкцията на топлопровода/ можем спокойно да поканим туристи от цял свят не само да видят красотите на природата, но и да се лекуват, допълни Бойко Борисов.

На церемонията за откриването присъстваха депутатът Красимир Събев, областният управител на Смолян Недялко Славов, евродепутатът Владимир Уручев, православни и мюсюлмански духовници, кметове от област Смолян. Реконструираният водопровод довежда до Девин горещата минерална вода от Беденските минерални бани. Лековитите свойства на беденските води са известни от векове. Минералната вода е с високо съдържание на силиций, което я прави съпоставима с водите от Карлови Вари и Баден-Баден, съобщи кмета на Девин Красимир Даскалов. Той припомни, че повече от 30 години това богатство е изтичало в земята заради остарелия тръбопровод за минерална вода. Топлопроводът е реконструиран с осигурено от правителството финансиране от 2.5 млн. лв. Надявам се работодателите от региона да направят така, че хората да остават тук с по-високи заплати и доходи, препоръча премиерът.

ГАЛЕРИЯ

Вирни се горе